نی نی لوژی
مجله اینترنتی سلامت مادر، فرزند و جامعه

انواع روش های زایمان

437

 به عقیده بسیاری از خانم ها درد زایمان یکی از سخت‌ترین و شدیدترین درد‌هایی است که هر خانمی ممکن است در زندگی‌اش تجربه کند اما هر شیوه زایمان برای فرد خاصی مناسب است و اگر مادران بنا به شرایط جسمی و روانی خود سراغ روشی مناسب بروند، زایمانی لذت‌بخش‌تر را تجربه می‌کنند.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی روش‌های مختلفی برای زایمان وجود دارند که با شناخت آن ها می توانید مناسب ترین روش زایمان را برای خود انتخاب کرده و دیگر نگران درد یا عوارض زایمان نباشید. نی نی لوژی در این مقاله شما را با انواع روش های زایمان آشنا می کند.

آشنایی با انواع روش های زایمان

روش زایمان طبیعی (Natural pregnancy)

جالب است بدانید که در زایمان طبیعی مادر هوشیاری کامل دارد و در تمام مراحل زایمان می تواند مشارکت داشته باشد، این ویژگی منجر به سلامت روانی مادر می شود .
انتخاب روش زایمان طبیعی می تواند نمونه مناسب و خوبی برای مادران باشد چرا که مادران میزان خونی که در زایمان طبیعی از دست می دهند نسبت به سایر روش ها کمتر است و بهبود مادر در زایمان طبیعی با سرعت بیشتری همراه است .روش زایمان طبیعی (Natural pregnancy)

زایمان طبیعی شامل سه مرحله، دردهای آغازین، خروج نوزاد و خارج کردن جفت می باشد. درد های زایمان آغاز می شود، تا زمانی که دهانه رحم به طور کامل باز شود . این مرحله طولانی ترین مرحله در طی زایمان می باشد و در افرادی که اولین زایمان را تجربه می کنند، ممکن است حدود ۱۲ الی ۱۶ ساعت طول بکشد. درصورتی که در زایمان های بعد مدت زمان معمولا بین ۶ الی ۷ ساعت به طول می انجامد، سپس نوزاد به طور کامل از واژن مادر خارج می شود و در نهایت خروج جفت بعد از تولد نوزاد می باشد .

روش سزارین (cesarean section) 

روش سزارین یکی از شناخته شده ترین روش‌ها در میان انواع زایمان به شمار می‌رود. اگر نوزاد در شکم به یک سمت دراز کشیده یا وضعیت آن به گونه‌ای باشد که هنگام زایمان از پا بیرون می‌آید و نتوان آن را چرخاند از این روش استفاده می‌شود. متخصص زنان دو برش، یکی روی شکم و دیگری روی رحم ایجاد می کند، نوزاد را بیرون می‌آورد. این روش معمولاً زمانی انجام می‌شود که روش‌های مرسوم خطری داشته باشند.  همچنین این روش برای زایمان چند قلوها نیز به کار برده می‌شود. بهبود یافتن بعد از زایمان در این روش طولاتی‌تر از زایمان طبیعی خواهد بود. اما روند زایمان کمتر از یک ساعت طول می‌کشد.روش سزارین (cesarean section) 

گاهی در حین زایمان مشخص می‌شود که باید از روش سزارین استفاده شود. مانند موارد زیر:

اگر نوزاد در راه خروج گیر کند
استرس مادر ضربان قلب نوزاد را به طور نامنظم بالا ببرد
بند ناف دور گردن نوزاد باشد
بند ناف قبل از نوزاد بیرون آید

روش زایمان در آب (water birth delivery)

در این روش مادران زمانی که درد زایمان پیدا می‌کنند وارد وان آب می‌شوند. در این حالت حس درد کمتر و بی‌دردی نسبی ایجاد می‌شود. این روش به شما کمک می‌کند آرام‌تر بوده و درد کمتری داشته باشید. اگر از ابتدای کار در استخر باشید کل فرآیند زایمان کوتاه‌تر می‌شود. همچنین در این روش ممکن است برای کنترل درد به دارو نیاز نداشته باشید.روش زایمان در آب (water birth delivery)

این زایمان برای همه خانم‌ها مناسب نیست و مادری که می‌خواهد زایمان در آب انجام دهد باید در طول دوران بارداری هیچ عارضه‌ای نداشته باشد و لگنش در شرایط مناسب باشد. مادرانی که چند قلو باردارند هم نمی‌توانند این روش را امتحان کنند. گرچه زایمان در آب طرفداران زیادی در دنیا دارد اما در کشور ما به دلیل محدود بودن تجهیزات تنها در چند مرکز انجام می‌شود. در ادامه این مقاله با نی نی لوژی همراه باشید.

روش لاماز (Lamaze method)

لاماز (فراتر از تنفس) یکی از رایج‌ترین روش‌ های زایمان است.  این روش حاصل یک تلاش گروهی است به طوری که بخشی از زایمان به کمک همسر، دوست یا فردی که هنگام زایمان مادر را از لحاظ عاطفی و فیزیکی حمایت کند انجام می‌شود. آن فرد نیز باید همراه شما در کلاس‌ها شرکت کند. در این کلاس‌ها یاد می‌گیرند در اتاق زایمان چگونه از شما حمایت کنند و هردوی شما یاد می‌گیرید چگونه با هم ارتباط برقرار کنید.روش لاماز (Lamaze method)

روش لاماز شما را به حرکت کردن و چرخیدن تشویق می‌کند چرا که با این کار می‌توانید درد و انقباض عضلات را کنترل کنید. همچنین به نوزاد کمک می‌کند در وضعیت مناسبی برای بیرون آمدن قرار گیرد. لاماز بر این اصل استوار است که بهترین وضعیت برای به دنیا آوردن نوزاد، راحت‌ترین وضعیت برای شما است.

روش برادلی (Bradley method)

روش برادلی، روش مربی گری شوهر نیز نامیده می شود. مربی یا همان پدر نوزاد آموزش می‌بیند که در اتاق عمل چگونه به شما کمک کند. همچنین در دوران بارداری در رعایت رژیم غذایی و ورزش با شما همکاری می‌کند.

در این روش داروها به عنوان آخرین چاره به شما پیشنهاد می‌شود. همچنین با کمک این روش می‌توانید از اپی زیاتومی (برش بین واژن و مقعد) یا زایمان سزارین جلوگیری کنید.

روش الکساندر (Alexander Technique) 

روش الکساندر بر پایه‌ راحتی است و فقط برای زایمان نیست. بلکه برای افرادی که دردهای مزمن دارند نیز استفاده می‌شود. در کلاس‌های روش الکساندر نحوه‌ صحیح و راحت نشستن برای زایمان به شما آموزش داده می‌شود. همچنین شل کردن ماهیچه‌های لگن نیز به شما آموزش داده خواهد شد و جاذبه‌ زمین به بیرون آمدن نوزاد کمک می‌کند.روش الکساندر (Alexander Technique) 

روش الکساندر به شما کمک می‌کند در طول بارداری، زایمان و بعد از زایمان راحت باشید. یاد می‌گیرید چگونه به بدن خود توجه کنید درنتیجه می‌توانید وضعیت بد آن را تغییر دهید. این روش بر این اصل استوار است “ذهنت را آرام کن تا به بدن اجازه دهی هر کاری لازم است در طول زایمان انجام دهد.”

روش زایمان به کمک هیپنوتیزم (Hypnosis method)

داستان‌های ترسناک در مورد زایمان و ترس از آن را کاملاً فراموش کنید!!

روش زایمان به کمک هیپنوتیزم را روش مونگان نیز می‌نامند چرا که مخترع آن ماری مونگان است. در این روش به شما آموزش داده می شود که چگونه خود را هیپنوتیزم کنید.

روش لبویر(Leboyer method)

در روش لبویر نوزاد خود را می‌توانید در یک اتاق آرام با نور کم به دنیا آورید. بلافاصله بعد از تولد نوزاد روی شکم شما قرار می‌گیرد. تیم مراقبت شما بند ناف را نمی‌برد. این کار به منظور زمان دادن به نوزاد برای استفاده از آن به منظور نفس کشیدن است.

سپس نوزاد را ماساژ داده و حمام می‌کنند. این روش به منظور آرامش بیشتر نوزاد انجام می‌شود.

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.