نی نی لوژی
مجله اینترنتی سلامت مادر، فرزند و جامعه

تاثیر کرونا بر خانم های باردار

130

کرونا ویروسی است که در کمین همه افراد جامعه است و خطرپذیری ابتلا به این ویروس در زنان باردار بیشتر است و از آنجا که مقاومت بدن زنان باردار از زنان غیرباردار و نیز مردان کمتر است، آنان باید نکات پیشگیرانه را بیشتر رعایت کنند؛ چراکه بارداری باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شود و زودتر دچار عفونت خواهند شد.

دوره کمون این ویروس یعنی از زمانی که این ویروس وارد بدن می‌شود تا ظاهر شدن علائم آن 14 روز است. علامت این ویروس نیز تا یک ماه وجود دارد و احتمال این‌که فرد مبتلا خوب شود 80 درصد است، اما در زنان باردار با توجه به پایین بودن مقاومت بدنی امکان بهبودی آن‌ها کمتر از افراد عادی است.

آیا زنان باردار ویروس کرونا را به جنین خود منتقل می کنند؟

این ویروسی جدید و نوپا هنوز شواهد کافی مبنی بر اینکه ویروس بتواند در دوران بارداری از مادر به جنین منتقل شود یا تأثیر بالقوه این بیماری بر روی کودک وجود ندارد، این موضوع در حال حاضر در دست بررسی است. زنان باردار بایستی موارد احتیاطی مقتضی برای محافظت از خود در برابر این ویروس را به عمل بیاورند و چنانچه علائمی مانند تب، سرفه یا تنگی نفس در خود مشاهده کردند، سریعاً به پزشک مراجعه کنند.، همچنین به دلیل مشکلات ریوی و تنفسی که از علائم بیماری کرونا است، درگیری ریوی و سرفه های شدید را به دنبال دارد که خطر زایمان زودرس و پارگی کیسه آب را افزایش می دهد و احتمال سقط جنین بخصوص در سه ماهه نخست بارداری را بیشتر می کند.

راهکار های پیشگیری از ویروس کرونا

اقشار مختلف جامعه ضمن رعایت حفظ آرامش و دوری از استرس، درباره راهکارهای پیشگیری از این ویروس شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون، پرهیز از روبوسی و دست دادن و خودداری از حضور در خارج از خانه و تماس‌های غیرضروری توسط زنان باردار را مخصوصا که به ایام سال جدید نزدیک می شویم به طور کلی کنار بگذاریم و حتما از ژل های بهداشتی، پدهای الکلی و ماسک استفاده کنیم و مصرف خودسرانه هر نوع آنتی بیوتیک در جهت پیشگیری را کنار بگذارید زیرا هنوز به طور قطعی دارویی برای این ویروس کشف نشده اما اگر علائمی از سرماخوردگی یا آنفولانزا را شاهد بودید سریع به مراکز درمانی مراجعه و در آن جا طبق نظر پزشک در مراحل ابتدایی دارو تجویز می شود یا در قرنطینه قرار می گیرند. زنان باردار هنگام تصویربرداری و سونوگرافی باید از ماسک استفاده کرده و پزشکان مربوط نیز برای انجام این آزمایش‌ها باید حتماً از ماسک استفاده کنند.

بخصوص که در فصل سرما قرار داریم و آنفولانزا و سرماخوردگی شیوع بیشتری دارد رعایت نکات فوق بسیار توصیه می شود، زیرا نمی توان تشخیص داد فرد مقابل دارای کدام نوع از ویروس ها است و در مرحله ناقل بودن قرار دارد یا نه. همچنین متاسفانه مصرف هر نوع دارو در شبکه های مجازی تجویز می شود، در حالی که مصرف هرنوع دارو یا آنتی بیوتیک نه تنها بدن را در برابر بیماری مقاوم نمی کند بلکه اثربخشی داروهای درمانی بیماری را کاهش می دهد.

مواد غذایی موثر در پیشگیری از ویروس کرونا

جهت دریافت مقادیر کافی ویتامین ث ، روزانه حداقل یک عدد پرتقال یا دوعدد نارنگی یا لیموترش مصرف کنید.
مصرف کدو حلوایی را در رژیم روزانه فراموش نکنید.
مواد غذایی شیرین را محدود کنید.
روزانه حتما یک عدد تخم مرغ یا دو عدد سفیده آن‌ را مصرف کنید.
از ادویه جاتی نظیر زردچوبه و زعفران در این روزها بیشتر استفاده نمایید.
از جوانه های جو، گندم ، ماش و شبدر در رژیم روزانه خود استفاده کنید.
از بین انواع مغزهای گیاهی، گردوی داخل پوسته چوبی، بهترین گزینه است که در طول روز مصرف شود.
حتما روزانه یک عدد پیاز خام استفاده کنید.
از کنسرو استفاده نکنید.
سوسیس و کالباس را از برنامه خود حذف کنید.
حتما روزانه از خوراک عدسی، دال عدس یا لوبیا استفاده کنید. مصرف پروتیین در این روزها بسیار اهمیت دارد.
خواب کافی داشته باشید.
از فرآورده های پروبیوتیکی یا مکمل آن استفاده کنید.
از روغن زیتون استفاده کنید.
مصرف روزانه خانواده کلم را فراموش نکنید.
از کنجد و ارده در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
حتما ویتامین د خون خود را چک کنید. اگر کمبود دارید حتما درمان کنید.
آهن خون خود را چک کنید. کم خونی سبب ضعف سیستم ایمنی میشود.
گز، سوهان ، نقل، نبات و شیرینی جات را حذف کنید.
از میوه به استفاده کنید.

همچنین زنان باردار نیز مانند افراد معمولی در چنین شرایطی باید از خوردن غذاهای فست‌فود و خارج از خانه خودداری کنند.

بیشترین توجه بر روی مادران باردار است چرا که همزمان جان دو نفر به خطر می افتد. در همین جهت، برگزاری جلسات آموزش رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری در مدارس و مراکز بهداشت و درمان به شدت توصیه می شود.

 

دی جی به مدرسه
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.